lottaskoja

Direktlänk till inlägg 27 juli 2015

Många steg fram och ett par tillbaka...

Av Eva-Karin - 27 juli 2015 09:13

Ja Bells självförtroende eller kanske snarare förtroende för folk växte nåt enormt förra veckan. Hon var med till jobbet ett par timmar varje dag (Camilla jobbade kväll och jag dag så hon tog med henne när hon började). Och att få mingla lite med nya människor varje dag gjorde att hon verkligen växte. Hon gick på torsdagen och fredagen spontant fram till nya människor för att glatt hälsa på dem! Vilken otroligt härlig känsla vill jag lova. Vi var även över till hästsjukhuset (ligger typ på andra sidan gatan och jag hade praktik där i våras). Och jag hann bara precis säga att hon kan vara lite blyg för nya människor innan hon glatt skuttade fram och hälsade på alla ;) Jag kan nog inte beskriva hur glad jag kände mig över detta! Vilka otrolia framsteg! Och jag kände verkligen att det finns hopp för att hon kan utvecklas och bli en sån där hund som älskar människor ändå :)

Sen var vi på utställningsträning på torsdagskvällen, väldigt bra träning då det var många där, flera valpar och många vuxna och ett par hundar som var skälliga och jobbiga. Och Bell tycker det är jobbigt med hundar som skäller så det är väldigt bra träing för henne. Hon fick hälsa på två andra valpar och en hel del människor. Och det gjorde hon så glatt. Det enda som blev riktigt dumt var tyvärr när hon skulle hälsa på den enda mannen som var med. Jag gick fram och frågade om han kunde tänka sig att hälsa lite på Bell, för annars består min umgängeskrets mest av tjejer och jagkände att det var bra att ta tillfället i akt när hon var på så gott humör. Och hon hälsade glatt på honom först, det vara bara det att jag missade att se att hans dotter kom med sin engelskabulldog mot honom och han var en otrevlig hund som skällde och gjorde utfall, så när de var kanske tio meterfrån oss så gjorde den såklart ett utfall mot Bell som stod vid mannen, och då bev hon såklart jätterädd. (Vem skulle inte bli det av et stor tjock engelskbulldog som knappt får luft och därför andas konstigt och ser konstig ut och som dessutom ser ut att vilja ät aupp en). Det tråkiga var att hon inte bara blev rädd för hunden, efter utfallet ville hon inte längre hälsa på mannen längre heller trots att han följde med oss där ifrån. Men men, efter det så minglade hon iaf glatt med två unga tjejer pluss instruktörerna så fick iaf tillbaka henne till sitt glada jag igen :)


I fredags blev hon 14 veckor och vägde då 8,4 kg. Och direkt efter jobbet åkte jag, Bell, Fanny och pappa ner till min syster i Halmstad. Det tog oss ungefär sex timmar att köra ner. Och oj vad imponerad jag blir av min lilla valp, det längsta hon har åkt innan är nog ungefär 40 min. Och nu hade hon dessutom legat på jobbet och sovit ett par timmar innan. Men hon sov ändå i stort sett hela vägen ner till halmstad. Så himla duktig!

 

Enda 14 dagars bilden :) Inte enbart valpsöt längre om man säger så, utan börjarnu nästan övergå till fulsöt ;)


Väl framme i Halstad så var hon först lite skeptisk mot Elin och Magnus (Fanny skällde när vi kom fram, det gör hon ofta när hon blir glad, men Bell har inte fattat attvdet är ett skall av glädje och inte för att signalera fara). Men det gick iaf rätt snabbt över och ganska snart så minglade hon glatt med dem båda två. Och jag måste få skryta över henne, inte en enda olycka har det blivit inne på hela helgen! Så himla duktig har hon varit!!

Annars har det tyvärr mest regnat så vi har varit rätt mycket inne. Men på lördagen åkte vi iväg till en stor loppis. Tyvärr blev det lite för mycket för Bell som då återigen tyckte att alla människor var superläskiga. Så vi höll oss lite i utkanten och mot slutet av besöket så kändes hon hyfsat trygg igen som tur var. Sen lyckades hon välta ett par kompostgaller över sig hemma hos Elin och Magnus, och det gjorde henne lite skärrad och hon fattade nog inte riktigt vad som hände så då blev hon lite rädd för Elin och Magnus en stund igen (Känns lite jobbigt att hon är så snabb med att tänka att det måste vara människorna som är läskiga när det händer nåt, de var inte ens i närheten när gallret ramlade) men det är som att då går hon in i en "allt är läskigt" bubbla och sen har hon lite svårt att komma ur den :( Men men, det gick iaf över efter ett bra tag. Sen blev hon dock rädd för Mganus igen precis när vi skulle åka, han sprang bara bort med soporna men när han sprang mot oss på väg tillbaka blev hon tokrädd för honom, men men, han kanske såg hotfull ut när han sprang eller nåt, jag får väll kanske börja göra lite konsitgare grejer jag också så hon inte tycker sånt är läskigt.

Iaf så åkte vi upp till farmor och farfar i varberg och väl framme där så var hon inte rädd för honom längre. Däremot var hon skeptisk mot både farmor och farfar, men bad dem ignorera henne och då sprang hon glatt omkring och undersökte runt dem. Vi hann dock bara vara där ca 30 min innan jag var tvungen att ta tåget hem, så hon hann tyvärr aldrig bli riktigt trygg med dem.


Tågresan hem hade jag oroat mig lite för, visst ju faktiskt inte alls hur det skulle gå. Men hade bestämt mig för att jag bär henne ut på perrongen och på och av tåget i ryggsäck, för då vet jag var jag har henne och hon känner sig trygg där i. Och jag hade även med en tygbur ifall hon det skulle kännas som det var lättast för henne att slappna av i den. Men jag kunde inte ha blivit mer positivt överraskad. Hon kändes väligt trygg i ryggsäcken när tåget kom, trots massa människor och höga ljud. Och två minuter efter att vi satt oss på tåget så sov hon gott. Och då satt vi ändå mitt emot en helt främmande kille :)

 

Världens bästa valp!

Sen var vi ju så klart tvungna att byta tåg i gbg, och det hade jag också klurat på hur det skulle gå! Det är mycket ljud och folk i gbg, och först var hon lite stressad trots att hon satt i ryggsäcken (ville först inte ta godis), men det släppte snabbt och sen kändes hon rätt nöjd där hon satt. Jag fick gå en bra bit bort för att komma till någon form av grönområde där jag kunde rasta dem. Och väl där satte hon sig snällt och kissade och var på ett strålande humör med svansen i vädret, så då lät jag henne gå stora dela av vägen tillbaka, en fördel med att ha bott i gbg är att jag vet vägar där inte så många går. Så vi mötte lite lagom med folk och de var hon mest bara nyfikna på (inte alls rädd så som hon var på loppisen) så det kändes väligt skönt! Och när vi närmade oss centralen så satte jag åter igen ner henne i ryggsäcken. Och på nästa tåg så somnade hon lika snabbt igen. Och trots att det gick på hundar som gnällde och hade sig och barn som skrek och högtalare som lät så låg hon lugnt och kollade eller sov brevid mig hela vägen hem (över två timmar). Och jag är så himla imponerad över henne! Så härlig valp!! 

Bästa förebilden ligger på golvet och sover precis nedanför! Hon gjorde såklart också att Bell kände sig tryggare. Hon är ju uppväxt med kollektivtrafik och i gbg, så hon är ju helt trygg när hon går av och på tåg och in rakt igenom stora folkmassor, världens bästa Fanny!



 

Bilden är tagen en minut innan vi går av, så trots flera timmar på tåget så slappnar hon av och sover vidare. Vad mer kan man önska sig!!


Idag vaknade jag tyvärr med ont i halsen och ont i huvudet. Så bestämde mig för att stanna hemma från jobbet så jag blir frisk snabbt igen för på torsdag bär det av till uppsala och till kennelläger med Fannys kennel. Ska bli så himla roligt!

Och jag har ju bästa soffsällskapet så då är det väldigt mysigt att ligga här under en filt :)

     

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Eva-Karin - 28 november 2015 23:57


Av flera anledningar, för det första att jag inte lär mig hur jag ska instruera folk jag tränar med för att skapa en bra situation för Bell. Och för det andra att jag sen inte kan släppa dessa tankar när jag ska försöka sova. Så nu provar jag att skr...

Av Eva-Karin - 27 november 2015 13:35

Har funderat på att skriva många gånger men det har visst inte blivit av av olika anledningar. Iaf så har lilla Bell nu hunnit bli 7,5 månader gammal, hon är ungefär 50 cm hög och väger 14 kg och vi har flyttat tillbaka till Uppsala :)   Jag är s...

Av Eva-Karin - 28 september 2015 18:29

Ja så känner jag ofta efter promenaderna med Bell nuförtiden (dock inte alltid för vi har våra motgångar ibland oxå). Men idag har vi till exempel passerat förbi två barn i 4-5 års åldern som till och med kom fram rakt emot oss för de var så nyfikna ...

Av Eva-Karin - 8 september 2015 20:54

Ja de verktygen jag har fått för att jobba med Bells rädslor har börjat ge lite resultat och hon känns nu som hon börjar kunna hantera situationer som hon förut inte hade kunnat. Nu var vi till exempel precis ute för att kvällskissa och gick då förbi...

Av Eva-Karin - 3 september 2015 18:45

Ja just nu känns det som det går bättre och bättre med Bell, hon har blivit betydligt mognare och är därför lättare att kommunicera med, jag har fått fler verktyg och tydligare ideer på hur jag ska hantera henne och omgivningen och det känns som att ...

Presentation

Wenari's Lille Lotte

   Lotta är min första egna hund och en dröm som äntligen gick i uppfyllelse. Jag har längtat efter hund så länge jag kan minnas och Lotta är nog den bästa hund jag någonsin kunnat få. Hon var nästan 1,5 år när jag fick henne, men jag jobbade då på kenneln jag köpte henne från så har känt henne sedan hon var valp. Och bättre golden finns inte, hon är min trogna vän och stöd i livet. Hon följer med på alla upptåg och anpassar sig till vad vi än hittar på. Hon älskar att bara får vara med och om någon dessutom vill klappa henne är lyckan gjord.

WindAnn's Fanny

       

Fanny är född 2010-10-11 och flyttade in hos oss när hon var ca 3 månader. Det var kärlek vid första ögonkastet och hon förgyller fortfarande varje dag genom att bara finnas vid min sida. Sover hon blir jag varm ända in i själen för att hon är så söt och är hon vaken hittar hon oftast på något roligt upptåg som får mig att skratta. Hon är världens bästa träningskamrat vilken sport vi än väljer att prova på. Alltid lättlärd och älskar att träna. Bättre hund går inte att få!

Senaste inläggen

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Fråga mig

2 besvarade frågor

Skapa flashcards